Startsidan     Blogg     VM satsning     Meriter     Sponsorer     Om mig     Arkiv    

Kvevlax Sparbank Kvevlax Sparbank

Kvevlax Sparbank är en självständig sparbank, som grundades år 1919.

Kvevlax Sparbank har varit min bank sedan jag satte in mina första sparslantar. Sedan 2003 har de också varit en av mina huvudsponsorer.

Korsholms kommun Korsholms kommun

Korsholm är en gammal kommun. Den har en historia som kan spåras till år 1348. Då finns socknen första gången skriftligt omnämnd i ett kungligt brev om handelsfrihet. Kommunen kunde därför fira sitt 650-årsjubileum år 1998.

Det nuvarande Korsholm bildades år 1973 genom en sammanslagning av de fem närliggande kommunerna Björköby, Korsholm, Kvevlax, Replot och Solf. Av de nu ca 16 800 invånarna har 75 % svenska och 25 % finska som modersmål. Befolkningsutvecklingen i kommunen har genom åren varit positiv.

Korsholm är i många avseenden en kommun med kontraster. Här bjuds på skärgård, hav och fastland, tätort och glesbygd, industriområden och jordbruksfält, historiska minnesmärken och anläggningar för nutid. Befolkningen får i huvudsak sin bärgning från servicenäringar, förädling samt jord- och skogsbruk.

COLUMBIA COLUMBIA

Sportswear company

NONAME NONAME

Noname erbjuder idrottskläder i kundens egna designer och färger. Noname har speciellt inriktat sig på skidåkning, friidrott, orientering och cykel.

INOV-8 INOV-8

"Inov-8 is a British company that's passionate about specialist off-road and extreme sports products"