F-kullet f.23.07.2004

Jamoon Troika For Ninell og Vi-Vi`s Cassina Primrose

   3 tisper og 2 hanner

Over: Amorandi`s Fable O`The Sandpiper (Lexie)

VALPETREFF 26.02.2005

Valpene er blitt 7 måneder gamle og vi var samlet på gården hjemme hos Billy ( Fisher) og hans eiere Martin og mamma Marit Røed, i dag. Alle unntatt Phoebe kunne komme i vinterferien. Helt fra Meldal i Trøndelag kom Karo (Thrush). Ellers bor Lexie (Piper) og vår Tessa (Sulla) her i Halden, så vi hadde kort vei. De er fine trivelige valper alle sammen, med godt pigment og temmelig lett dresserbare. Vi hadde en fin tur i skogen i den kalde februarlørdagen.

Fra venstre: Emilie og Erik med sin Lexie, Martin med Billy, Knut med Karo og Randi med Tessa

Lexie alias Amorandi`s Fable O`The Sandpiper, med eiere Erik og Emilie Henriksen (Hanne ikke med på bildet..)

Karo alias Amorandi`s Fable O`The Song Thrush med sin eier Knut Voldøyen som bor i Meldal

Over: Billy alias Amorandi`s Fable O`The Kingfisher.

...og her er vår  Tessa alias Amorandi`s Fable O`The Gannet til venstre og Effie (Amorandi`s Effie Marconi) til høyre, som også var med.


 Litt utviklingshistorie fra F-kullet som har fått navnene:

Amorandi`s Fable O`The  (fabelen om...)..deretter et fuglenavn (myrsnipe, vipe, havsule, isfugl, måltrost)

 

Tisper:     Amorandi`s Fable O`The Sandpiper (bildet over)

Amorandi`s Fable O`The Pewit, Amorandi`s Fable O`The Gannet

Hanner:     Amorandi`s Fable O`The Kingfisher, Amorandi`s Fable O`The Song Thrush

18.09.04    Valpene er blitt 8 uker. Alle valpene er bestilt og har fått nye hjem. Tre valper blir i Halden, en til Sør-Trøndelag. Den siste reiser i morgen til Vestfold.

Thrush har faatt navnet Karo, her sammen med Phoebe 8 uker gamle.jpg (167667 byte)

Over: Thrush og Phoebe 8 uker gamle

12.09.04    Vi er blitt 7 uker gamle. Fredag fikk vi kjøretur til Dyreklinikken og der var det undersøkelse, vaksine og ID-merking med microchips. Heldigvis var alle friske og raske uten anmerkninger, og kjøreturen gikk veldig fint.

Her er første forsøk på oppstilling for fotografen for et par dager siden.......

Jentene / the girls

Piper

Sulla

Phoebe

Under: guttene / the boys

Fisher

Thrush


 

05.09.04    Valpene var 6 uker gamle for to dager siden....... / 6 weeks old

 

01.09.04    I dag var valpene 39 dager gamle, det vil si at på fredag er de blitt 6 uker. Valpene spiser, sover og leker. De forventer å komme i hundegården for å gjøre fra seg når de våkner, og vil dit for å undersøke mer av verden der ute. Vi har mange besøk av valpekjøpere med familie, og for oss går tiden fort nå.....

Under: Martin med Fisher og Thrush 

F-kullet Martin med Fisher og Thrush 5 uker gamle.jpg (84014 byte)


 

26.07.04    De har fått kallenavn fra oss for å benevne dem på bilder fra utviklingen fram til levering til sine nye eiere når de blir 8 uker gamle. Generelt kan vi si at det var små livskraftige valper med godt pigment ved fødselen. Som dere ser er en mørkere enn de andre, tispen Piper. Gjennomsnittlig veide de 376 g ved fødselen. Etter 3 dager veier de i gj.snitt 590g, så de får nok melk og godt stell av Hera!

Kallenavn og fødselsvekt:    Tisper: Piper 375g, Sulla 395g, Phoebe 420g

Hanner: Fisher 386g, Thrush 305g.

26.07.04 F-kullet 4 dager, Fire hoder, b 22.jpg (103097 byte)

 

02.08.04    Valpene er blitt 10 dager gamle. De spiser og sover og er fornøyde, selv om det kan bli litt vel mye i magen av og til. I dag har de åpnet sine øyne.

 

07.08.04    Valpene har blitt 15 dager gamle. I går ble de veid og vekten er gjennomsnittlig 1420g. De fikk sin første ormekur og klippet negler for 3.gang....Nå har de begynt å prøve bena sine og går litt ustø noen skritt i valpekassa, men kommer seg ganske fort fram på andre måter. Noen prøver stemmen sin med underlige lyder og så har de oppdaget hverandre og smaker litt på den ene eller den andre. Nå kan de også tisse selv, men mamma synes det er best å hjelpe dem og holde rent. Det blir fort tissvått i kassa enten av mamma`s vask eller valpenes egen innsats....

    15.08.04    Vi er blitt 23 dager gamle og har fått nytt toalett.....(tilkoblet ytterkassa!) Flotte greier, og ofte greier vi å bruke det allerede... 

  Sulla hilser på Juni og Effie lukter på henne.

 

23.08.04    Enda en uke er gått og nå er vi blitt 30 dager gamle. De siste dagene har vi utvidet verden med å komme oss ut av valpekassa så lett som bare det og liker verden der ute godt... I dag har vi vært på terrassen med mamma, og hilst ordentlig på store og små voksne hunder her i huset, nemlig Effie, Bonita og Juni. Bonita sier hmmmm, Juni skvetter litt unna når vi vil smake på henne, men Effie er kjempegrei og vil leke...