Vinterbilder tatt 21.11.2004

Her bor vi på Sollihøgda 35 i Halden i Østfold og har et lite oppdrett av golden retriever i hjemmemiljø.

Vinterhuset  Sollihoegda 35 nov.04, h14.jpg (100052 byte)

Vi er to psykiatriske sykepleiere som bor i Halden med våre 6 Golden Retriever tisper. Randi er hjemmeværende og Anne-Rigmor er i full jobb.

Randi kommer fra Hammerfest i Finnmark og Anne-Rigmor fra Vevelstad på Sør-Helgeland i Nordland. Vi flyttet til Halden i 1988 etter mange år i Oslo og noen år i Hammerfest. 

Vi har begge en stor kjærlighet til hunder og spesielt til golden retriever. Vi kjenner tiltrekning til havet,  liker å fiske og gå i naturen med hundene. Tidligere var hage og planter en lidenskap i mange år. Vi har vårt hjerte i Nord-Norge og reiste gjerne dit på ferie tidligere, men det er ikke like lett å reise så langt med 6 hunder. Etter som årene går med våre 6 goldenjenter, og med deres behov for å bevege seg og  lange tider med båndtvang, så meldte behovet seg for et sted i nærheten å dra til med større frihet for dem og oss i helger og fritid. Sommeren 2005 kjøpte vi et torp i Sverige i Munkedal til dette formålet, med 32 mål tomt og eng, og ingen naboer som kan forstyrres. Det gir oss rikelig tid til hundeliv og stelle og pusle med vedlikehold av et gammelt hus, ta vare på skog og eng som hører til. Dette er blitt vårt gode liv med hundene, og de viser sin tilfredshet og glede bare vi nevner ordet "torp". 

Til hverdags lever vi med våre hunder som familiemedlemmer og og elsker deres ulike personligheter. Vi ønsker at våre hunder og valper skal fungere godt i familien og samfunnet, samt ta vare på sine jaktinstinkter. Vi jobber med grunnleggende hverdagslydighet, og Randi trener lydiget for konkurranse med Bonita og Tessa for tiden. Bonita konkurrerer  i klasse 2, mens Tessa er nybegynner i klasse 1. Randi er aktiv i lydighetsgruppa i Østfold retrieverklubb og synes det er morsomt, og  hundene elsker oppgavene og utfordringene de får! For tiden er lydighettrening og konkurranse førsteprioritet, men vi drar også på utstillinger med hundene for bedømmelse av eksteriør. Vi er mer opptatt av et godt hverdagsliv med våre golden jenter, og er mindre konkurransemennesker. Men vi elsker å planlegge valpekull, forsøke å finne gode kombinasjoner av foreldre, drektighetstiden, spenningen og innlevelsen i denne perioden, valpefødsel og stell av valper og se en ny generasjon golden retrievere utvikle seg og bli til glede for gode nye eiere.

  Vår første golden retriever kjøpte vi i 1989. Det var vår kjære Tessa. Hun ble  bare 7 år gammel p.g.a. problemer med hofter og artrose med påfølgende smerter. Vi måtte la henne slippe å lide.

Vi orket ikke være foruten en golden retriever, så høsten 1996 kjøpte vi Kajsa, som ble vår neste golden-tispe, og har kennelnavnet Lovelight's First Honestry. Etter mange utstillinger i hennes første leveår, med BIR valp, flere HP`er (Hederspremier) og gode plasseringer i Junoiorklassen, så ble vi interesert i utstillinger. Hun oppnådde også  noen CK`er  i Unghundklassen. Etterhvert ble også vår interesse for avl og oppdrett vekket og Kajsa ble den første som fikk ha valpekull av våre hunder. Kajsa er en sterk og elegant hund og mor til Amorandi's 1. og 3. valpekull.  

Hera ble vår neste golden tispe og er et år yngre enn Kajsa. Hera er en myk, hengiven personlighet og den mest omsorgsfulle valpemamma en kan tenke seg. Hun har kennelnavnet Vi-Vi's Cassina Primrose. Hjertelig takk til Wenche Ommundsen for Hera! 

 Etter Kajsa's første valpekull med Shibbina`s Great Order, beholdt vi gladjenta Sandie, som hadde vårt kennelnavn og het Amorandi's Goldie Raindance. Sandie døde fra oss 30. juli 2003 bare 4 år gammel, etter at hun brått ble syk. Det var sannsynligvis en benmargssvulst som var årsaken til hennes anemi. Hun var høyt elsket og er savnet.

 Vi beholdt også Juni ; Amorandi's Camilla Collett, som er en av Kajsa's  døtre fra hennes siste valpekull etter Goldenlines Dutch Duty-Free, født 02.06.2001, C-kullet. En nydelig god goldenjente som dessverre fikk svak grad HD og ikke kan brukes i avl.

 Etter Hera's første valpekull med S UCH LP 1 Goldteam Leading Like A Lion, har vi godjenta BonitaAmorandi's Bonita Primrose født 17.nov.2000. Bonita fikk sitt første valpekull 06.04.2004 med NUCH Clio og fra dette kullet har vi beholdt Effie: Amorandi`s Effie Marconi. Sitt 2. kull  vårt G-kull, har Bonita med Vi-Vi`s Tobias, f.02.05.2005. Det ble 1 hanne og 3 tisper

19.05.05 Guy alias Amorandi`s Geronimo med Fanta og Tessa 4 h15.jpg (61249 byte)  Valpene presenteres for kaldvilt 7 uker gamle.JPG (77218 byte)

Hera har hatt 3 valpekull. Hennes 2.kull var med Donnyrose Julius og det ble 7 flotte valper. Vi beholdt dessverre ingen pga. plassmangel (i bilen...) Hennes 3.og siste valpekull (f.23.07.04) er et inseminasjonskull med frossen sæd fra engelskmannen Jamoon Troika For Ninell, forøvrig eneste kull registrert i Norge etter han. Det er vårt F-kull, og derfra har vi beholdt Amorandi`s Fable `O The Gannet, som er oppkalt til hverdags etter vår første golden Tessa.

Vi har satt en absolutt grense for antall hunder vi kan greie å håndtere og gi et godt liv og selv leve godt med, derfor blir det aldri flere enn 6 hunder i vårt hus til daglig omsorg, stell og aktivisering. Denne bestemmelsen kan være vanskelig når vi ser mange flotte valper fra våre kull og etter spennende kombinasjoner...

Vi planlegger å ha fra 1 til 2 valpekull i året, alt etter hva som passer med de tispene vi har og som er (blir) godkjent for avl. Vi legger vekt på å følge opp valpekjøperne de første årene og ønsker at de går på valpekurs og gjerne et dressurkurs etterpå. Vi krever også at valpene skal røntges på hoftene når de er 12-15 måneder gamle, for å følge med hva tispene og kombinasjonene gir i forhold til HD (hofteleddsdysplasi). Det er også svært ønskelig med øyelysning av hundene (valpene) ved 2- års alderen. Den som blir godtatt som valpekjøper av oss (vi har mange spørsmål om hvordan du har planlagt ditt hundehold) får med seg en fyldig mappe med stamtavlen og nyttige opplysninger, råd og vink sammen med kjøpekontrakten. Valpene er ID-merket med micro-chips ved overleveringen. 

Vi planlegger valpetreff for hvert kull når de er ca.6-8 måneder gamle

Fra Valpetreffet etter Hera - Troy kullet f. 23.07.2004

Vi ønsker å oppdrette friske, vakre og forhåpentligvis arbeidsvillige golden retrievere med godt gemytt.

HERA:Vi-Vi's Cassina Primrose, KAJSA:Lovelight's First Honestry og SANDIE: Amorandi's Goldie Raindance

Vi ønsker å følge Norsk Kennel Klubb's etiske retningslinjer for avl og oppdrett, og vil bruke godkjente  avlsdyr. Vi ønsker å ivareta rasens standard og egenskaper.

 

 

Tilbake til Kennel Amorandi

 

 

Siste oppdatering 25.06.2006